انواع برنج ایرانی معروف

برنج یکی از مهم‌ترین غلات در دنیا می‌باشد. این ماده غذایی ارزشمند غذای نیمی از مردم جهان را شامل می‌شود. برنج در اکثر کشورهای دنیا کشت می‌شود و هر کشور با توجه به آب و هوا و حاصلخیزی خاک‌ دارای برنج مخصوص به خود است. کشورهای ایران , هند , پاکستان و تایلند در تولید برنج مرغوب و باکیفیت پیشگام بوده و هستند. برنج دارای انواع گوناگونی است که در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع برنج ایرانی و خارجی بیشتر آشنا کنیم. 

انواع برنج ایرانی 

برنج ایرانی یکی از باکیفیت ترین و مرغوب ترین انواع برنج در دنبا است. کشت برنج در ایران تاریخچه قدیمی دارد. برنج ایرانی بیشتر در نواحی شمالی کشور و در استان‌های مازندران و گیلان کشت می‌شود. برنج در فرهنگ غذای ایرانی در کنار بسیاری از خورشت‌ها و یا به صورت مخلوط با مواد دیگری طبخ می‌گردد و ایرانی‌ها روزانه به طور میانگین یک وعده برنج را در وعده غذایی خود دارند. چیزی که باعث محبوب شدن برنج ایرانی نسبت به انواع برنج خارجی می‌شود , طعم و عطر بی‌نظیر این برنج می‌باشد. برنج ایرانی انواع مختلفی دارد که در ادامه قصد داریم شما را با انواع گوناگون آن بیشتر آشنا کنیم.   

برنج طارم 

برنج طارم یکی از ارقام مرغوب و ممتاز برنج ایرانی می‌باشد. این برنج خوش طعم در مناطق شمالی کشور و به ویژه در منطقه فریدون کنار استان مازندران کشت می‌شود. این منطقه از نظر آب و هوا و حاصلخیزی خاک یکی از مناسب ترین و بهترین مناطق برای کشت برنج طارم می‌باشد.  از ویژگی‌های برنج طارم دانه بلند بودن آن است. رنگ این برنج سفید و یا شیری رنگ می‌باشد. برنج طارم بعد از پخت به خوبی قد می‌کشد و دارای طعم و عطر بی‌نظیری است. انواع برنج طارم عبارت اند از برنج طارم محلی , موسی طارم , طارم دیلمانی و طارم سنگی. 

انواع برنج ایرانی و خارجی

برنج هاشمی

برنج هاشمی یکی از انواع برنج‌های مرغوب و با‌کیفیت ایرانی است. از ویژگی‌های این محصول کشیدن قد بعد از پخت برنج است. برنج هاشمی به سبب عطر و خوش طعم بودن آن برای مهمانی‌ها و مجالس بسیار مناسب است.

برنج صدری 

یکی از انواع برنج‌های خوش طعم و مطبوع برنج صدری است. برنج صدری رنگی استخوانی و ظاهری کشیده دارد. بهترین منطقه برای کشت برنج صدری مرغوب , استان گیلان می‌باشد. از ویژگی‌های برنج صدری خوش عطر و سبک بودن آن است و بعد از پخت اگر برای مدتی در یخچال بماند همچنان نرمی خود را حفظ می‌کند. یکی از انواع پرطرفدار و محبوب برنج صدری , صدری دم سیاه است که طعم و عطر بی‌نظیری را دارد. انتخاب برنج صدری یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای افراد سخت پسند می‌باشد. 

برنج دودی

برنج دودی به سبب عطر و طعم فوق العاده‌اش مشهور است. برای تولید برنج دودی کیسه‌های برنج را در اتاق‌هایی آویزان می‌کنند و سپس با سوزاندن خرده‌های چوب دود را به سمت کیسه‌های برنج هدایت می‌کنند تا طعم دودی بگیرند. امروزه برای تنوع در ذائقه مصرف برنج دودی رواج یافته است به گونه‌ای که اگر طعم قوی آن را نمی‌پسندید می‌توانید برنج دودی را به صورت مخلوط با سایر برنج‌ها طبخ کنید. 

انواع برنج خارجی

برنج خارجی شامل انواع برنج هندی , پاکستانی , تایلندی و غیره می‌شود که مصرف این سه نوع در ایران رواج دارد که بیشتر به دلیل قیمت پایین برنج خارجی نسبت به برنج ایرانی می‌باشد. برنج خارجی در مقایسه با برنج ایرانی آن طعم دلچسب و مطلوب را ندارد و از نظر ارزش غذایی در رده پایین‌تری قرار دارد. به دلیل افزودن مواد نگهدارنده به برنج خارجی مدت زمان بیشتری می‌توان آن را نگهداری نمود. 

برنج هندی و پاکستانی

برنج هندی 

هند یکی از کشور‌های تولید‌کننده برنج در جهان است. در سال‌های اخیر مصرف برنج هندی به دلیل ارزان بودن و قد کشیدن بیشتر در کشور رواج یافته است. پخت برنج هندی نسبت به برنج ایرانی به مهارت چندانی نیاز ندارد و به آسانی طبخ می‌گردد. یکی از انواع برنج هندی برنج باسماتی می‌باشد که دارای دانه‌هایی کشیده می‌باشد. برای طبخ برنج هندی بهتر است به مدت چند ساعت برنج را در آب خیساند و سپس آن را پخت. 

برنج پاکستانی

برنج پاکستانی نیز از نظر ویژگی ظاهری شباهت بسیار زیادی به برنج هندی دارد. برنج پاکستانی نیز به ارزان بودن و روش پخت آسان در کشور رواج پیدا کرده است. 

برنج تایلندی

تایلند از آن دسته کشورهایی است که به آب و هوای مطلوب برای کشت برنج مناسب است. برنج تایلندی دارای دانه‌های بلند و نیمه شفاف است و بعد از پخت عطری خوش و ملایم و حالتی نسبتا چسبناک دارد. 

برنج ژاپنی

برنج ژاپنی که به برنج سوشی نیز معروف است به صورت خام حالتی نیمه شفاف با دانه‌های متوسط را دارد. برنج ژاپنی بعد از پخت بافتی به هم چسبیده پیدا می‌کند. این برنج را می‌توان به صورت ساده در کنار سایر غذا‌ها استفاده نمود. 

برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای همان طور که از نامش مشخص است به دلیل قهوه‌ای بودن این برنج به این نام مشهور است. تفاوت برنج قهوه‌ای با برنج سفید این است که سبوس برنج از آن جدا نشده است و به همین منظور ارزش غذایی برنج قهوه‌ای از برنج سفید بیشتر است. برنج قهوه‌ای به دلیل داشتن سبوس سفت می‌باشد که باید چند ساعت قبل از پخت در آب خیسانده شود. این برنج بعد از پخت حالتی نسبتا چسبناک دارد. برنج قهوه‌ای یا سبوس‌دار دارای خواص مختلفی است. مواد مغذی موجود در این برنج از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند و مصرف برنج قهوه‌ای برای کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند مناسب است. 

۱٫۹ (۳۷٫۶۵%) ۱۷ votes

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست