طرز تهیه “مربای تمشک”؛ همراه با نکات جادویی برای خوشمزه تر شدن آن

طرز تهیه مربا تمشک خوشمزه

تمشک یک  توت وحشی مشهور است که بیشتر در اواسط تابستان دیده شده و دارای طعم بسیار خوبی است. این میوه ترش و ابدار است. بصورت خام و یا بصورت پخته و حرارت داده شده استفاده می شود. شربت و کمپوت آن بی نظیر است. بیشتر در مناطق گرم و مرطوب یا جنگل ها دیده می‌شود.

مربای آن بسیار خوشمزه و یک تغذیه صحیح و ارگانیک هست. از آب تمشک استفاده کنید زیرا سر شار از مواد مغذی و ویتامین است .

استفاده از مربای تمشک همراه با کره و یک نان بربری داغ بسیار دلچسب و خوشمزه و یک گزینه بسیار عالی برای صبحانه است.

با خوردن تمشک با نشاط خواهید شد و از انرژی خوبی برخوردار می‌شوید.

اگر چه برای استفاده از میوه های جنگلی کار آسانی نیست و در همه مغازه ها یافت نمی‌شود. پس برای تهیه این نوع میوه ارگانیک و طبیعی سعی کنید از جاهای معتبر و شناخته شده خریداری کنید و یک مربای شیک و خوشمزه درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه مربای تمشک

برای تهیه مربا تمشک به مواد زیر نیاز داریم.

  • تمشک : ۱ کیلو گرم
  • شکر : ۷۰۰ گرم
  • آبلیمو : یک قاشق مربا خوری
  • آب ولرم : به اندازه لازم

طرز تهیه مربا تمشک:

ابتدا تمشک را خریداری کنید. دم و برگ های آن را سوا کنید. بعد تمشک های تمیز شده را با آب سرد بشویید و داخل آبکش بگذارید.

قابلمه ای را انتخاب کنید. ترجیحا لعابی مناسب تر است. بعد تمشک ها را درون قابلمه بریزید و لابلای تمشک ها شکر بریزید. بعد قابلمه را حدود ۱۲ ساعت داخل یخچال نگه دارید. در اینجا باید بگوییم نصف شکر را داخل قابلمه بریزید و نصف دیگر را بعدا روی تمشک ها ریخته شود.

بعد از مدت ۱۲ ساعت قابلمه را از یخچال خارج کنید و مقداری آب روی تمشک ها بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز بگذارید و شکر باقیمانده را اضافه کنید. اجازه دهید به آهستگی بجوشد. زمان جوشیدن شعله گاز را کم کنید.

وقتی مربا غلیظ شد کمی آبلیمو اضافه کنید و به آهستگی هم بزنید تا به خورد مربا رود. با این کار از کپک زدگی مربا جلوگیری می‌کنید.

مربای شما آماده شده و اجازه دهید در همان ظرف خنک شود. بعد شیشه خشک و تمیزی را انتخاب کنید و مرباها را داخل شیشه قرار دهید. در یخچال نگهداری کنید.

نکته: زمانی که تصمیم دارید مربای تمشک بپزید بهتر است از آب ولرم استفاده کنید. آب ولرم باعث حفظ قرمز رنگی تمشک می‌شود.

در زمان پخت مربا حتما درب ظرفتان را باز بگذارید . این کار از تیره شدن مربا جلوگیری می‌کند.

خواص تمشک:

moraba tameshk

تمشک با آن رنگ و لعاب زیبایش دارای خواص بسیار است. از آنتی اکسیدان بالایی برخوردار است. تمشک از رنگهای متنعوی برخوردار است. قرمز ، سیاه ، یاقوتی و ارغوانی زرد و طلایی . همه این رنگ ها دارای آنتی اکسیدان و سرشار از مواد معدنی زیادی است.

مصرف تمشک برای کاهش وزن مفید و جلوگیری از دیابت کرده و از انرژی زای بالایی برخوردار است.

قدرت دهنده مغز و دارای پتاسیم و کمک کننده دیابت نوع یک و دو است. کنترل کننده خوبی برای کسانی که از انسولین استفاده می‌کنند، است.

برطرف کننده التهابات مفصلی، از فیبر بالایی برخوردار است و یبوست را برطرف می‌کند. سرشار از ویتامین سی و برای پوست بسیار مفید است.

کسانی که قصد رژیم درمانی دارند بهتر است از تمشک استفاده کنند. مصرف آن  بهبود دهنده ریزش مو  است و باعث ضخیم شدن موها خواهد شد.

کسانی که دچار اگزمای پوستی هستند بهتر است از این میوه استفاده کنند. برای کبد بسیار مفید و تقویت کننده خوبی است. دارای امگا ۳ فراوان است و به رشد مو و ناخن های شما کمک بزرگی می‌کند.

تمشک را می‌توانید بصورت مختلف استفاده کنید (مربا یا مارمالاد بصورت ژله، خشک، فریزری، یا شربت). از کالری بالایی برخوردار است.

نکته: تمشک و آناناس و هلو، توت فرنگی را مخلوط کنید و به صورت معجون استفاده کنید. کسانی که دچار ضعف و ناتوانی شده‌اند این معجون کمک کننده بسیار خوبی است.

خواص تمشک برای زنان باردار:

بعه علت دارا بودن اسید فولیک فراوان به زنان باردار توصیه می‌شود. برای رشد جنین خوب است. دم کرده و دمنوش برگ آن حالت تهوع را برطرف و زایمان زنان باردار را آسان می‌کند.

اشتهار خوبی است بهتر است کسانی که از بی اشتهایی رنج می‌برند از تمشک استفاده کنند تا اشتهای آن ها باز شود.

مارمالاد تمشک

مارمالاد تمشک بسیار خوشمزه است. طرز تهیه آن را با ما همراه باشید.

مارمالاد تمشک جنگلی- مربا تمشک

مواد لازم برای مارمالاد تمشک:

  • تمشک جنگلی : یک کیلو
  • شکر : نیم کیلو
  • پودر ژلاتین : یک قاشق مربا خوری
  • گلاب : پنج قاشق غذا خوری
  • آب : سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه مارمالاد تمشک:

تمشک جنگلی را تهیه کنید و برگ و دم آن را جدا کرده و خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود. بعد تمشک ها را درون ظرفی بریزید و شکر را اضافه کنید و دو ساعتی به همین حالت کنار بگذارید.

نکته : در این زمان آب به شکر و تمشک اضافه نکنید.

بعد تمشک ها را روی گاز گذاشته و اجازه دهید به جوش آید . اگر کف کرد با قاشق چوبی کف را بگیرید. بعد کمی گلاب اضافه کنید. بعد از اینکه نیم ساعت از پختن آن گذشت ژلاتین را اضافه کنید. به این صورت که ابتدا ورقه ژلاتین را درون ظرفی قرار دهید و مقداری آب روی آن بریزید و روی حرارت گذاشته و به آهستگی حل شود. خوب هم بزنید تا یکدست شود بعد به تمشک اضافه کنید. در این حالت مارمالاد شما آماده است.

این مربای دوست داشتی و خوش رنگ را درست کنید و در کنار خانواده لذت ببرید.

۱ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست