چی کار کنیم مربای هویج شکرک نزند؟!

طرز تهیه مربا هویج

مربای هویج یکی از خوشمزه ترین مرباها است و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده و طرز تهیه آن از هویج رنده شده و شکر و آب و گلاب پخته و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از آنجایی که مربا یکی از خوردنی‌های جذاب و ضروری صبحانه ، سر سفره های ایرانی هاست و هیچ چیزی جای مرباهای رنگانگ، خوش طعم و خوش عطر را پر نمی‌کند  و مربا هویج جایگاه ویژه و محبوب خود را از دست نداده است .

یکی از رایج ترین و پر طرفدارترین مرباها همین مربای هویج است . همه ما حتما از این مربای خوشمزه و دوست داشتنی استفاده کرده‌ایم. در کنار یک نان داغ و کره و یک صبح دلنشین بسیار دلچسب و لذیذ است .

خواص مربا هویج:

مصرف هویج در برطرف کردن بیماری‌های آب آوردن بافت بدن، عدم دفع ادرار ،‌تحریک مجاری هضم و تنفسی، سرفه های مقاوم، آسم،‌ اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسایی دارد و هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می‌برد. مربای هویج و مربای زردک یا هویج ایرانی بسیار ارزش غذایی دارد .

آب هویج قوت بدن را زیاد می‌کند. مصرف مربای هویج برای تصفیه و باز کننده صدا و پاکسازی ریه مفید است. استفاده از مربای هویج ضعف معده و کبد را برطرف میکند و برای سوء هاضمه مفید است.

پختن هویج باعث از بین رفتن فیبر می‌شود، اما کاروتن در اثر پختن از بین نمی رود.

بخارپز کردن بهترین طریقه پختن است نتیجه یک مطالعه نشان داد هویج پخته شده ، آنتی اکسیدان های بیشتری از هویج خام دارد.

طرز تهیه مربا هویج:

  • هویج : ۵۰۰ گرم
  • پودر هل سبز : یک دوم قاشق چایخوری
  • شکر ۵۰۰ :  گرم
  • زعفران دم کرده : یک قاشق غذا خوری
  • خلال پسته : یک قاشق غذا خوری
  • آب لیموی :  تازه یک قاشق غذا خوری
  • خلال پسته در صورت تمایل
  • هل : مقداری

طرز تهیه مربای هویج:

ابتدا هویج خلال شده را با یک چهارم پیمانه  آب داخل قابلمه ریخته روی حرارت ملایم قرار داده تا  هویج کمی نرم شود بعد از آن شکر را اضافه کرده و دو ساعت میگذاریم با حرارت  مربا جا بیوفتد. اکنون زمان آن رسیده که پودر هل و زعفران دم کرده  را ا ضافه کنیم . یکی از نشانه های جا افتادن مربا آن این است که کمی از شربت آن را برداشته اجازه می‌‍دهیم کمی سرد شود و اگر قاشق را تکان دادیم شربت  از قاشق به سرعت  سرریز نکرد به اصطلاح قوام داشته باشد و غلیظ شده باشد. در پایان آبلیمو و پسته را اضا فه می‌کنیم اگر خلال پوست پرتقال هم داشته باشید میتوانید کمی به مربا اضافه کنید خوشمزه خواهد شد .

مربای هویچ پس از سرد شدن آن را داخل شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید .

نکته: هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب می‌شود، مربای شما کپک بزند.

می‌توانید برای تهیه این مربا نسبت مساوی شکر و میوه را در نظر بگیرید. به این صورت که ۱ کیلو هویج ۱ کیلو شکر و دو نیم پیمانه آب استفاده کنید.

طرز تهیه مربا هویج- شکرک نزدن مربا هویج

نشانه قوام آمدن مربا:

  • مقداری از شربت را در قاشقی بریزید، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق سرریز نکرد به معنای آن است که شربت قوام آمده است .
  • یا مقداری از مربای در حال جوشیدن را بردارید تا کمی خنک شود . سپس کمی از آن را در وسط دو انگشتتان قرار دهید و انگشت ها را باز و بسته کنید اگر بصورت نخ کشیده شد قوام آمده است .
  • یا چند قطره از مربا را داخل کمی آب سرد بیندازید . اگر در ته ظرف رفت و باز نشد نشان دهنده قوام آمدن مربای شماست.

علت کپک زدن مربای هویج:

اگر مربا را زود و سریع از روی حرارت گاز بردارید بطوری که هویج آن کاملا پخته نشده باشد و شربت آن هم به غلظت کافی نرسیده ، شل و روان باشد به احتمال قوی مربا دچار کپک زدگی خواهد شد. پس دقت لازم را بخرج دهید .

دلیل دیگری که می تواند باعث کپک زدگی مربای هویج شود شکر کم آن است. حتما باید به اندازه و طبق دستور، به اندازه شکر اضافه کنید.

نکته: حتما برای پخت مربای هویج حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید حدودا دو ساعت به آهستگی قل بخورد و قوام بیاید . بعد از دو ساعت کمی حالت آبکی داشته باشد . زمانی که داخل یخچال قرار داده شد و حسابی خنک شد مربای غلیظ و خوبی خواهد شد.

ده دقیقه آخر گلاب و سه قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید .

دلیل شکرک زدن مربا هویج:

این حالت معمولا در مرباها و شیره ها به چشم می‌خورد . زمانی که مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک خواهد زد . برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و اجازه بدهید روی حرارت چند تا جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.

یکی از دلایل کپک زدن مربا به غلظت نرسیدن آن است. اگر گلاب و هل را دوست ندارید می‌توانید آن ها را حذف کنید و بجای آن از وانیل استفاده کنید . در صورت تمایل می توانید دو لیوان از ۴ لیوان آب را حذف کنید و به جای آن از دو لیوان آب پرتقال استفاده کنید .

برای تزیین مربای هویج می‌توانید از مقداری خلال پسته داخل مربا استفاده کنید، فقط دقت کنید که باید خلال پسته را در مراحل آخر پخت مربا اضافه کنید . چون پسته بر اثر حرارت رنگ خود را از دست می‌دهد.

هرگز برای ترد شدن تکه‌های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف کردن آن برای خردسالان و سالمندان مضر است.

نکته: برای هم زدن مربا حتما از قاشق چوبی یا استیل استفاده کنید.

درست کردن انواع مرباهای خانگی کاری بسیار راحت و لذت بخش است و حاصل آن شیرین تر از مربا است که تا بحال امتحان کرده‌اید.

چگونه از ورود هوا به داخل شیشه مربا جلوگیری کنیم؟!

برای جلوگیری از هوا رفتن داخل مربا شیشه را با فویل ( کاغذ الومینیوم ) بپوشانید و درب مربا را محکم ببندید. مواقعی که می‌خواهید استفاده کنید، فویل را از روی شیشه کنار بزنید و مربا را بردارید.

نکته: هیچ‌گاه شیشه مربای داغ را داخل آب سرد قرار ندهید چون ممکن است بشکند  و هرگز مربا را درون شیشه خیس و نمدار انتقال ندهید چون باعث کپک زدگی می‌شود.

امیدوارم این مربای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست