سریع‌ترین و خوشمزه‌ترین روش تهیه ترشی خانگی!

torshi makhloot

ترشی انداختن یا پیکلینگ یکی از روش‌های نگهداری غذا مانند فریز کردن، کنسرو کردن، دودی کردن یا پاستوریزه کردن است.

ترشی PH محیط برای میکروب‌ها را نامساعد می‌کند و دسترسی ماده غذایی به اکسیژن را از بین می‌‌برد، در نتیجه بسیاری از واکنش‌های شیمیایی رخ نخواهد داد و‌ آن میوه یا سبزیجات خراب نخواهند شد.

ترشی ارزش غذایی پایینی دارد زیرا از مواد اولیه درست می‌شود که معمولاً ارزش غذایی بالایی ندارد و متاسفانه طی فرآیند ترشی انداختن همان مقدار کم ویتامین‌های آن‌ها را از بین می‌برد.

تنها مقداری آهن و منیزیم و املاحی از این دست باقی می‌ماند. البته سرکه موجود در ترشی برای از بین بردن چربی در بدن، همچنین (مثلا سرکه سیب) برای کبد مفید است.

پس از ترشی نباید انتظار داشت که تأمین‌کننده انرژی و ویتامین‌ها باشد. اما یک چاشنی خوشمزه برای سرو سایر غذاها به‌شمار می‌رود.

جالب است بدانید ترشی برای افرادی که معده حساس و ضعیفی دارند مضر است.

ترشی بر خلاف باور عموم تاثیری در لاغری فرد ندارد چه بسا در بعضی افراد ممکن است با تحریک اشتها موجب افزایش وزن هم بشود!

لازم به ذکر است ترشی نیز در مجاورت با هوا ممکن است قارچ بزند پس نمی‌توان ترشی را در ظرف‌های بدون سر یا به مدت خیلی خیلی طولانی نگهداری کرد.

مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد ترشی ۴ هزار ساله به وجود آمده است.

ترشی انداختن فرآیند ذخیره یا طولانی کردن عمر موادغذایی است که آنها را در آب نمک یا سرکه قرار می‌دهند.

خوبی ترشی‌های خانگی این است که شما می‌توانید از تمام میوه‌هایی که دوست دارید ترکیب رنگارنگی‌ تهیه کنید و از طعم دل‌چسب و میکس آن‌ها در کنار هم با چاشنی سرکه لذت ببرید.

مدت زمان تهیه ترشی یک تا دو ساعت است. مدت زمان سرو نهایی یک هفته است.

مواد مورد نیاز جهت تهیه ترشی مخلوط:

  • گل کلم:به مقدار دلخواه
  • هویج: به مقدار دلخواه
  • موسیر تازه: به مقدار دلخواه
  • انبه ترشی: به مقدار دلخواه
  • نمک، زردچوبه، فلفل و سرکه: به مقدار لازم

شما با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان هر کدام از مواد را می‌توانید با مواد دیگری را به دل‌خواه جایگزین کنید. مثلا اگر تهیه ترشی انبه برای شما دشوار است می‌توانید آن را از مواد اولیه فعلی حذف نمایید.

در اولین مرحله سبزیجات را تمیز بشویید و به ابعاد دل‌خواه برش بزنید.

پیشنهاد ما در این مرحله این است که سایز سبزیجات مختلف تقریباً یکسان باشد با رعایت این اصل، نظم بهتری به ترشی شما داده می‌شود.

طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی

مهم‌ترین نکته اصلی تهیه ترشی این است که بعد از خرد کردن سبزیجات یا میو‌ها آن‌ها را روی پارچه تمیزی پهن کنید و در مجاورت هوا قرار دهید تا حسابی هوا بخورد و آب آن‌ها خشک شود.

دقت کنید که سبزیجات به هیچ عنوان نباید خیس باشد یا آبی داشته باشد. این موضوع باعث خراب شدن ترشی شما می‌شود.

بعد از خشک شدن، میوه یا سبزیجات را در ظرف مناسبی ریخته و همه آن‌ها را با هم مخلوط کنید.

آموزش مرحله به مرحله ترشی

حالا در ظرف مناسب دیگری مقداری از مخلوط سبزیجات رنگارنگ را بریزید و کمی زردچوبه، فلفل، نمک و گلپر روی آن‌ها بپاشید.

مجدد ردیف دیگری از سبزیجات را روی آن بریزید و این کار را تا انتها ادامه دهید.

ترشی خوشمزه و خانگی

توجه داشته باشید در اواسط کار چندین بار ظرف را به زمین بکوبید تا فضای خالی بین مواد کاملا گرفته شود؛ در این مرحله دقت کنید که با دست به سبزیجات فشاری وارد نکنید چون باعث نرم شدن و کمبود فضای ترشی می‌شود.

پیشنهاد دوم ما در تهیه ترشی استفاده از سرکه سیب است این سرکه هم طبیعی است و هم ترشی کمتری نسبت به سایر سرکه‌ها دارد و طعم ملس‌تری به ترشی شما می‌دهد.

از سرکه روی مواد بریزید تا کاملا روی سطح شیشه بیاید، سر شیشه را کاملا محکم ببندید و یک هفته در فضای محیط زمان دهید تا رنگ سبزیجات تغییر کند و ترشی حسابی جا بیفتد .

توجه کنید که ظرفی را که انتخاب می‌کنید حتما درب آن به خوبی محکم شود و اصلاً هوا یی درون آن نرود چون این موضوع باعث خراب شدن ترشی شما می‌شود. می‌توانید یک یا چند کیسه فریزر روی سر ظرف قرار دهید و سپس درب آن ‌را ببندید.

ترشی مخلوط خوشمزه در خانه

بهتر است بعد از باز کردن درب ترشی آن را در یخچال نگهداری کنید.

نکته: از زدن قاشق چرب و آوردن ترشی با دست یا ابزار خیس  از شیشه اجتناب کنید، چون این موضوع باعث خراب شدن ترشی شما می‌شود

شما همراهان همیشگی اگرتمام  موارد را به‌راحتی و با دقت رعایت بفرمایید قطعا ترشی بسیار خوشمزه‌ای با توجه به ذائقه و رنگ دلخواه‌تان خواهید داشت.

ترشی و طرز تهیه آن

امیدواریم که از دستور امروز نیز کمال استفاده را برده باشیدبرایتان سلامتی و شادی را آرزومندیم.

پایدار و برقرار باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست