۵۷ نکته و دانستنی ریز آشپزی

نکاتی در مورد آشپزی کردن

سلام به همه دوستای گلم. می‌خواهم امروز به شما نکات ریز آشپزی که به خوشمزه‌تر شدن غذاهایتان کمک می‌کند را آموزش بدهم. با من همراه باشید.

پخت و پز

اگر می‌خواهید روغن موقع سرخ شدن به اطراف نپاشد اولأ باید ماهیتابه قبل از گذاشتن روی حرارت کاملاً خشک باشد و در ثانیاً می‌توانید مقدار کمی نمک داخل ماهیتابه بریزید و سپس روغن را روی آن بریزید.

ماکارونی

ماکارونی در نکات ریز آشپزی

  1. اگر ماکارونی شما خمیر شد و پس از آبکشی بهم چسبید ، تنها راه علاج آن آن است که دوباره در دیگ ریخته و آب جوش روی آن اضافه کنید و بگذارید ۳ الی ۴ دقیقه دیگر بجوشد.
  2. اگر می‌خواهید موقع سرخ شدن غذاها به ته ماهیتابه نچسبد بهتر است اول ماهیتابه را داغ نموده و سپس روغن یا کره را ریخته و در پایان مواد غذایی مثل سیب زمینی یا تخم مرغ سرخ کنید.
  3. اگر می‌خواهید موقع پختن برنج – رشته آشی و یا ماکارونی به یکدیگر نچسبد ، در آب زیاد مقداری نمک بپزید و سپس آن را آبکشی نمایید.

گوشت

گوشت در نکات ریز آشپزی

  1. اگر دیدید که گوشت هنوز پخته نیست و نمی خواهید ریز کنید مقداری خیلی کم جوش شیرین به آب غذا اضافه کنید .
  2. اگر می‌خواهید برای غذاهای گوشتی بدون قطعه نمودن گوشت ها زودتر پخته شوند چند عدد میخ نو و تمیز را شسته و در لابلای گوشت فرو کرده و پس از پختن داخل آن خارج کنید.

کباب

کباب در نکات ریز آشپزی

  1. اگر می خواهید کباب شما خوب بدست آید ، این نکات را در نظر بگیرید . کباب به سیخ کشیده شده را در آخر کار نمک بزنید تا آب گوشت از بین نرود.
  2. گوشت را در آب پیاز . آبلیمو برای دو ساعت بخوابانید .
  3. موقع سرخ کردن کمی کره روی آن بمالید تا کباب لطیف و پر آبی داشته باشید.
  4. قبل از به سیخ کشیدن مقداری سرکه و روغن زیتون روی آن مالیده و دو ساعت بگذارید بماند.

شیرین شدن غذا

  1. اگر غذای شما بیش از آنچه می‌خواستید شیرین شد، می‌توانید مقداری سرکه یا کمی نمک اضافه نمایید. (سرکه را باید کم کم اضافه نمود که زیاد ترش نشود) .
  2. اگر می‌خواهید برنج و ماکارونی موقع جوشیدن سر نرود بهتر است مقداری روغن نباتی یا کره به آن اضافه نمایید و در ضمن از بهم چسبیدن هم جلوگیری می‌کند.
  3. اگر دیدید گوشت هنوز پخته نشده ، علت کافی نبودن حرارت زیر دیگ بوده که چنانچه، عجله دارید گوشید را از دیگ در آورده به قطعات کوچکتر یا چنانچه می خواهید زیاد ریز نشود بصورت باریک بریده و در روغن سرخ نموده و مجددأ در غذا ریخته و بگذارید دو جوش بزند و سپس مصرف کنید.

شور شدن غذا

  1. اگر غذاهای آب دار شما شور شد به نسبت آب ، تعدادی سیب زمینی را شسته و چند تا قاچ کرده و در غذا بریزید. اگر دیدید سیب زمینی لازم نیست میتوانید موقع کشیدن آن را در آورید.
  2. همچنین می‌توانید مقداری سرکه و شکر به غذا اضافه کنید.
  3. اگر می‌خواهید آبگوشت شما غلیظ شود می توانید قدری سیب زمینی را در آب آن رنده کنید ، ابگوشت شما لعابدار خواهد شد.
  4. اگرغذای شما سوخت هرگز ناراحت نشوید، فقط غذا را فوری از روی حرارت بردارید و در آب سرد ۱۰ دقیقه قرار دهید . سپس به آرامی قسمتهای سوخته را در یک قابلمه دیگر ریخته و اگر برنج است برای اینکه بوی سوختگی آن گرفته شود یک تکه نان روی آن قرار دهید تا بوی سوختگی را بخودش بگیرد و بگذارید روی حرارت ، تا کاملا پخته شود.
  5. اگر غذاهای گوشت دار شما سوخت ، گوشت ها را از داخل دیگ در آورده و بمدت ۵ دقیقه لای یک حوله مرطوب تمیز قرار داده و پس از آن قسمتهای سوخته را از گوشت جدا نمایید.
  6. اگر می خواهید غذاهای خشک شما مثل برنج –کیک یا هر نوع غذایی دیگر از قابلمه دیگ یا قالب راحت جدا شود ، بمحضاینکه از روی حرارت برداشتید ظرف را چند لحظه در آب سرد قرار دهید.
  7. اگر سوسیس را در آب جوشانده و سرخ کنید و یا در آرد غلطانیده و سرخ کنید . سوسیس حالت بهتری گرفته و خوش پز تر خواهد بود.
  8. اگر بوی سیر در غذای شما بیش از اندازه است برای از بین بردن کافی است مقداری برگ جعفری را در یک پارچه توری بسته و در غذا قرار دهید تا بوی آن بخود جذب شود.
  9. اگر می خواهید تلخی بعضی از بادمجان های تلخ را از بین ببرید نمک تنها علاج آن است . بدین ترتیب که بادمجان را پس از پوست کندن درون آب نمک قرار دهید و سپس خشک کنید و بعد سرخ کنید . یا اینکه آن را بوسیله کارد چند شیار طولی در اطراف ایجاد نموده و روی آن نمک زده نیم ساعت بعد سرخ کنید . یا اینکه بادمجان پوست کنده را نمک زده یکساعت در آفتاب قرار دهید . در تمام حالات فوق بادمجان نباید پوست داشته باشد .
  10. اگر آبگوشت یا غذای آبکی شما قدری رقیق شده و راهی برای کم کردن آب ندارید مقداری تکه های نان یا قدری آرد را بو داده و. در مایع آن اضافه کنید . خاطر جمع باشید که آبگوشت شما یک آبگوشت غلیظ خواهد بود.

چند نکته در مورد تخم مرغ

تخم مرغ در نکات آشپزی

  1. اگر می خواهید تخم مرغ در آب جوش ترک برندارد چند قاشق نمک در آب بریزید و کمی سرکه به آب اضافه کنید .
  2. اگر می خواهید پوست تخم مرغ آب پز سریع و قالبی جدا شود بمحض بیرون آوردن از آب جوش در یک ظرف آب سرد بیندازید یا آن را بشکنید و بین دو دست خود خوب بمالید و قسمت ته آن را سوراخ نموده ، داخل آن فوت کرده و پوست را جدا کنید .
  3. اگر تخم مرغ شکسته ای را می خواهید در آب جوش بپزید قبل از قرار دادن در آب جای ترک خورده را کمی آبلیمو یا نمک بمالید .
  4. اگر می خواهید تخم مرغ نیمروی شما از دو طرف سرخ شود بمحض اینکه تخم مرغ را در روغن داغ شکستید سرماهیتابه را بگذارید .
  5. اگر می خواهید پوست تخم مرغ جوشیده در آب راحت جدا شود ، بعد از اینکه از آب جوش در آوردید چند دقیقه در آب سرد قرار داده و سپس از آن در آورده و پوست را جدا کنید .
  6. اگر می خواهید پوست تخم مرغها را از شانه ای که در آن چیده شده و به آن چسبیده جدا کنید تنها راه جلوگیری از کستن ریختن آب در روی شانه تخم مرغ است که خیس خورده و جدا می شود .
  7. اگر می خواهید سفیده تخم مرغ را بهتر و سریع تر کف کند ، مقداری نمک اضافه کنید و خوب بهم بزنید .
  8. اگر تخم مرغ شما درون آب جوش ترک برداشت فورا آن را در آورده و روی آن مقداری نمک پاشیده و دوباره بگذارید بجوشد ، سفیده دیگر بیرون نمی آید .
  9. اگر می خواهید ببینید تخم مرغ سالم است ، آن را در ظرف آب نمک انداخته اگر روی آب آمد تخم مرغ فاسد و اگر ته ظرف رفت سالم است .
  10. اگر می خواهید بدانید یک تخم مرغ خام است یا پخته ، آن را روی یک میز به چرخش در آورید تخم مرغ پخته به سرعت می چرخد ، ولی تخم مرغ خام گردشی ندارد و دور سرعتش کمتر است .
  11. اگر می خواهید تخم مرغ را خارج از یخچال برای مدتی بین ۲۰ تا ۳۰ روز نگهداری کنید ، تخم مرغ ها را در پارچه سفید و یا کاغذ روزنامه پیچیده و در محل خنک نگهداری کنید .
  12. اگر می خواهید مقداری از زرده تخم مرغ که داخل سفیده شده ( می دانید که زرده در داخل سفیده اگر باشد سفیده خوب زده نمی شود ) بردارید و با یک پارچه مرطوب اینکار عملی است .
  13. اگر می خواهید سفیده را از زرده جدا کنید می توانید سر تخم مرغ را به اندازه یک سانتیمتر سوراخ کرده و به آرامی سفیده را کج و خارج کنید . ۲ تخم مرغ درون یک بشقاب کوچک انداخته و یک فنجان یا استکان روی آن گذاشته و برگردانید ه و سفیده را ریخته و زرده باقی خواهد ماند .

چند نکته درباره سیب زمینی

سیب زمینی در نکات آشپزی

  1. اگر می‌خواهید پوست سیب زمینی براحتی جدا شود آن را مدت ۳ الی ۴ دقیقه در آب داغ که کمی جوش شیرین اضافه شده قرار دهید و پس از آن پوست آن را جدا کنید .
  2. اگر می‌خواهید سیب زمینی خلال شده یا پوست کنده در طول مدتی که قرار است سرخ شود سیاه نشود ؛ آنها را درون ظرف آب سرد قرار دهید . البته می توانید کمی آبلیمو یا سرکه هم اضافه نموده و پس از آن آبکش نموده و سرخ کنید .
  3. اگر می‌خواهید سیب زمینی ها موقع جوشیدن و پخته شدن ترک نخورد روی آنها مقداری روغن یا کره مالیده و پس از آن بپزید. در ضمن طعم بهتری پیدا می کند .
  4. اگر می‌خواهید سیب زمینی ها را برای مدتی نگهدارید که جوانه نزند سیب زمینی را در کیسه های ضخیم یا صندوق و در مکانی تاریک نگهداری نمایید تا از یخ زدن و جوانه زدن آن جلوگیری شود . حتما زمان پخت جوانه های سیب زمینی را جدا کنید چون سمی است .
  5. اگر می‌خواهید که موقع سرخ کردن سیب زمینی ها به تارنچسبد و خرد نشود قبل از سرخ کردن آنها را چند آب شسته و نیم ساعت درون آب معمولی قرار دهید و پس از آبکشی کردن خوب خشک و بعد سرخ کنید.
  6. اگر می‌خواهید سیب زمینی هایی را که بر اثر مرور زمان چروکیده و پژمرده شده اند مصرف کنید ، ابتدا مدت ۴۰ دقیقه آنها را در آب سرد قرار دهید تا دوباره سفت و تازه شوند.
  7. اگر می‌خواهید سیب زمینی شما جوانه نزند آن را در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید .
  8. اگر دوست داشتید سیب زمینی شما خوشرنگ و براق شود قبل از پختن پوست آن را با کمی روغن نباتی چرب کنید.

چند نکته در مورد شیر

شیر در نکات آشپزی

  1. اگر می خواهید ببینید شیر خالص است یا با آب مخلوط شده یک سوزن خیاطی تمیز و خشک در شیر فرو ببرید و بعد بیرون آورده ، اگر شیر آب مخلوط داشته باشد هیچ چیز در نوک سوزن دیده نمی شود و اگر شیر خالص باشد یک قطره شیر در نوک سوزن باقی می ماند ( البته سوزن نباید چرب باشد) .
  2. اگر می‌خواهید شیر درون ظروف شیر در حال جوشیدن سر نرود یک سانتیمتر پایین تر از لبه ظرفی که شیر را در آن می جوشانید با مقداری روغن یا کره چرب کنید . در این صورت کف شیر از قسمت چربی بالاتر نخواهد آمد .
  3. اگر شیر شما سوخت و بوی دود گرفت فورا ظرف شیر را از روی حرارت برداشته و در داخل آب سرد قرار دهید و به اندازه یک ماش نمک در آن بریزید .
  4. اگر شیر سوخت سریع شیر را در ظرف دیگر خالی کرده و خیلی کم نمک برای هر لیتر یک چهارم قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید تا طعم سوختگی از بین برود .
  5. اگر می‌خواهید شیر شما بوی دود نگیرد کمی شکر داخل شیر بریزید.

چند نکته در مورد پنیر

پنیر در نکات آشپزی

  1. اگر می‌خواهید پنیر را ببرید بهتر است از نخ خیاطی قرقره استفاده کنید . بدین ترتیب که دو سر نخ را گرفته و به آرامی از بالا به پایین قالب پنیر به هر ضخامتی که می‌خواهید ببرید.
  2. اگر پنیر تازه را در ماست تازه چند ساعتی نگهداری کنید خیلی خوشمزه تر خواهد شد.
  3. اگر پنیر شما لطیف است و می خواهید سفت شود آب نمک آن را عوض کرده و در آب نمک غلیظ جوشیده سرد قرار دهید.
  4. اگر می خواهید پنیر را بصورت ورقه های نازک ببرید آن را با سیب زمینی پوست کن ببرید .
  5. اگر می خواهید پنیر کفک نزند می توانید چند حبه قند درون ظرف نگهداری پنیر قرار دهید و درب آن را محکم ببندید .
  6. اگر پنیر شما کپک زده است آن را درون ظرف درداری گذاشته و چند حبه قند اضافه نموده و برای مدتی درب ظرف را محکم نمایید . کفک ها جذب قند شده و پنیر قابل مصرف می شود .
  7. اگر پنیر خیلی سفت است و می خواهید لطیف شود پنیر را در آب معمولی قرار دهید.
  8. اگر پنیر خشک شد آن را مدتی درون دوغ غلیظ خیس کنید.

امیدوارم این نکات و مطالب توجه شما را جلب کرده باشد.

۱ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست