قیمه نثار یک غذای خوشمزه ایرانی است، که اصالت آن به شهر قزوین بر می گردد. قیمه نثار از ترکیب برنج و گوشت به همراه خلال بادام و پسته تشکیل شده است. در تهیه قیمه نثار از ادویه های خوش طعمی هم چون زعفران، دارچین و گلاب و ادویه قزوینی قیمه نثار استفاده می شود که طعم و مزه بی نظیری به قیمه نثار می دهد. در ادامه شما را با طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی همراهی خواهیم کرد.

طرز تهیه قیمه نثار قزوینی با پسته و خلال بادام و زرشک

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار :

  • برنج (۳ پیمانه)
  • گوشت بدون استخوان (۵۰۰ گرم)
  • خلال پسته و بادام (۱۰۰ گرم)
  • پیاز (۱ عدد بزرگ)
  • زرشک (۱۰۰ گرم)
  • زعفران آب کرده (۲ قاشق غذا خوری)
  • رب گوجه فرنگی (۳ قاشق غذا خوری)
  • چوب دارچین ( ۳ تکه)
  • پودر قند (۲ قاشق غذا خوری)
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه ( به مقدار لازم)
طرز تهیه قیمه نثار قزوینی مجلسی با نکات کلیدی در پخت

 طرز تهیه قیمه نثار :

در ابتدا گوشت را پاک کنید و بشویید سپس بر روی تخت آشپزخانه آن را به قطعات مساوی خرد کنید.

سپس پیاز ها را پوست بگیرید و بشویید و آن ها را نگینی خرد کنید. سپس یک قابلمه را انتخاب کنید و کمی روغن به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید وقتی که روغن کاملا داغ شود سپس پیاز ها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند و صبر کنید تا پیاز ها طلایی شوند.

پس از طلایی شدن پیاز ها قطعات خرد شده گوشت را به آن اضافه کنید و کمی زردچوبه بریزید تا رنگ بهتری بگیرد. سپس صبر کنید تا گوشت ها مقداری سرخ شوند و رنگ آن ها تغییر کند.

در یک تابه کوچک کمی روغن مایع بریزید و ۳ قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ روغن هم قرمز شود و رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد، سپس رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید و آن ها را با هم تفت دهید.

سپس نوبت به درست کردن برنج می رسد. ابتدا در یک قابلمه آب بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید سپس به آن نمک اضافه کنید و بگذارید آب به جوش بیاید. برنج را پاک کنید و بشویید و بعد از به جوش آمدن آب، آن را به قابلمه اضافه کنید و آن را هم بزنید، سپس حدود ۵ دقیقه به آن فرصت دهید تا بپزد. بعد از گذشت این زمان کمی از برنج را امتحان کنید و ببین که آیا پخته است یا خیر. در صورت مناسب بودن آن را آبکش کنید. سپس قابلمه را با آب خالی بشویید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا آب های داخل آن خشک شود. در کف قابلمه روغن بریزید و اگر تمایل داشتید یک سیب زمینی را پوست بکنید و حلقه حلقه در کف قابلمه بچینید تا ته دیگ سیب زمینی داشته باشید یا نان بچینید تا ده دیگ معمولی داشته باشید. سپس در قابلمه را بگذارید و میزان حرارت را افزایش دهید تا ابتدا بخار در  قابلمه بپیچد و بعد از آن حرارت را کم کنید و از یک شعله پخش کن هم استفاده کنید.

سپس زعفران آب کرده و تکه های چوب دارچین را به گوشت ها اضافه کنید و دو تا سه لیوان آب به آن اضافه کنید  و در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم اجازه دهید که گوشت ها خوب مغز پخت شوند.

در حالی که برنج در حال پختن است، یک تابه مناسب را انتخاب کنید و درون آن روغن سرخ کردنی بریزید و خلال بادام، خلال پسته و زرشک را به همراه پودر قند را به آن اضافه کنید و با هم کاملا مخلوط کنید. به این نکته دقت کنید که زرشک را زیاد حرارت ندهید چون ممکن است که زرشک ها بسوزند، یک حرارت کوچک برای زرشک ها کافی است تا فقط نرم شوند.

در مرحله بعد گوشت های آماده شده را ریش ریش کنید، سپس برنج دم کشیده شده را با زعفران آب کرده مخلوط کنید.

سپس برنج را در یک دیس زیبا بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی زیبا کنید و سپس بر روی برنج زعفرانی گوشت های ریش ریش شده، خلال پسته، خلال بادام و زرشک بریزید و ان ها را به زیبایی تزیین کنید.

قیمه نثار را به همراه سالاد شیرازی و یا ماست سرو کنید.

دستور پخت قیمه نثار قزوین

نکات مهم در تهیه قیمه نثار :

  • می توانید علاوه بر خلال بادام، خلال پسته و زرشک،  از خلال پوست پرتقال برای داشتن عطر و طعم متفاوتی استفاده کنید.
  • هرگز در هنگام آماده سازی گوشت به آن نمک اضافه نکنید، چون باعث می شود گوشت دیرپز شود.
  •  اگر از برش های کوچک گوشت استفاده کرده اید، دیر نیاز نیست که آن ها را ریش ریش کنید.
  • برای بی نظیر کردن عطر قیمه نثار می توانید به مخلوط خلال های بادام و پسته مقداری گلاب اضافه کنید.
  •  دستور تهیه قیمه نثار که به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است، در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.
امتیاز خود را ثبت نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست